Сторінки

суботу, 1 квітня 2017 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання в Бобринецькій районній дитячій бібліотеці




Тиждень дитячого читання був започаткований у 1943 році письменником Львом Кассилем (тоді він мав назву Книжкові іменини). Тож, цього року дитячому святу виповнюється  74 річниця.
З 1944 року Тиждень став Всесоюзним. В окремі роки всесоюзні заходи відбувалися в одному місті. У 1945 році перший Тиждень відбувся в Києві, його гостями були Петро Панч, Микола Бажан, Іван Багмут. З 1946 року Тиждень масово святкується регіонами України.  
До речі , Бобринецька районна дитяча бібліотека заснована того ж 1946 року.
І хоча протягом десятиліть останній тиждень березня неодноразово змінював назву (Книжкові іменини, Тиждень дитячої та юнацької книги, Тиждень дитячого читання), він був і лишається святом дитячого читання, святом, яке має на меті познайомити дитину з книгою. Дотримуючись традицій, Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в кінці березня, напередодні Міжнародного дня дитячої книги. Цього року тиждень проходив в бібліотеках Кіровоградської області з 20 березня по 2 квітня. У ці дні в районній дитячій бібліотеці відбувалися різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед дітей читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань, було весело та гамірно. Відкриття Тижня розпочалося з літературного свята «Чит@й та світ пізнавай» та виставкою книг за читацькими формулярами «Ми прочитали. Сподобалось! Прочитай і ти!». До книгозбірні завітали учні 1-4 класів загальноосвітньої школи №4, які поділились своїми враженнями про прочитані книги сучасних українських письменників, розгадували листи від літературних героїв, грали в ігри та здійснили захоплюючу подорож бібліотечними лабіринтами. Діти подарували бібліотеці креативні закладини для дитячих книг виготовлені власними руками. Всі присутні  отримали гарний настрій та масу позитивної книжкової енергії.

Протягом Тижня користувачі-діти брали участь у пізнавальній грі «Казка + пригода = читаємо з насолодою», презентації періодичних видань «Журнал читаєш – Всесвіт пізнаєш», розмові у дружньому колі «Твій вільний час і книга». На завершення Тижня до бібліотеки завітали вихованців дитячого садочка «Ромашка», які подорожували бібліотекою на віртуальному потязі, грали в ігри, вибирали книги для прочитання вдома та зареєструвалися новими читачами бібліотеки.

Сподіваюсь, книги завжди будуть добрими супутниками дітвори.

Немає коментарів:

Дописати коментар